ЄБРР згорнув усі інвестпроекти в Росії

Читать на русском
РФ погрожує судовим позовом до ЄБРР через заморозку інвестиційних проектів із політичних мотивів.

Європейський банк реконструкції та розвитку не відновлюватиме капіталовкладення в російські проекти в 2017 році після того, як вони були припинені в 2014 році.

Про це повідомив заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«У них ухвалений фінансовий план, в якому наших проектів немає», – уточнив він.

Як повідомляється, російська влада звернулася до голови ради керівників ЄБРР, міністра фінансів Люксембурга П'єру Грамену з попередженням, що РФ може подати судовий позов до банку через заморожування інвестиційних проектів із політичних мотивів.

Також російська сторона вважає, що ЄБРР порушив її права як акціонера та країни операцій банку. Пізніше рада директорів банку розглянула звернення Росії й відкинула всі заяви про порушення своїх принципів роботи.

В ЄБРР пояснили, чому вирішили скоротити інвестиції в УкраїнуПрезидент ЄБРР Сума Чакрабарті заявив, що політична криза в Україні в першому кварталі 2016 року негативно позначився на інвестуванні в країну.

Інвестиції в російські проекти ЄБРР зупинив ще в липні 2014 року, після запровадження санкцій проти РФ з боку Євросоюзу та США. Але ті активи, які в банку в Росії вже є, не продаються.

Як повідомлялося раніше, ЄБРР виділить Україні 37 млн ​​дол. на будівництво зернового терміналу в порту «Південний» в Одеській області.

ЄБРР також додатково виділить Україні 40 млн євро на завершення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: