ЄБРР надасть Україні кредит на будівництво зернового терміналу

Читать на русском
Європейський банк реконструкції та розвитку надасть Україні кредит розміром у 37 мільйонів доларів для будівництва зернового терміналу в порту Південний в Одеській області.

Європейський банк реконструкції та розвитку виділить Україні 37 млн доларів на будівництво зернового терміналу в порту «Південний» в Одеській області.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив член ради директорів ЄБРР від України Артем Шевальов, передає «Слово і Діло».

«Рада директорів ЄБРР щойно затвердила кредит у розмірі 37 млн доларів (в доповнення до такого ж кредиту з боку IFC – Міжнародної фінансової корпорації), який буде спрямовано на будівництво зернового терміналу в порту «Південний» із максимальною пропускною спроможністю до 5 млн тонн зернових на рік», – написав він.

ЄБРР закликав монетизувати житлові субсидії в УкраїніЄвропейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) вважає наявну в Україні систему надання житлових субсидій неефективною та закликає її змінити.

«У цьому проекті є все – активний і прозорий український інвестор, великий міжнародний гравець (Cargill), підтримка з боку уряду, участь міжнародних фінансових інститутів, екологічний аудит, енергоефективність і т. д.», – заявив він.

«Це підтримка експортних галузей, це нові робочі місця, це оновлення інфраструктури не лише в порту», – підсумував Шевальов.

Раніше повідомлялося, що «Нафтогаз України» повністю погасив тіло та відсотки за револьверним кредитом від Європейського банку реконструкції та розвитку в сумі $300 млн.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку запропонував Україні знизити ціну на Одеський припортовий завод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: