Херсон починає поставки кавунів до Києва по Дніпру

Читать на русском
Губернатор Херсонської області обіцяє поставити першу партію кавунів до Києва на початку вересня.

Транспортування баштанних з Херсонської області в столицю України Київ будуть здійснюватися річковим транспортом по Дніпру.

Першу партію відправлять на початку вересня, повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Рідна Херсонщина».

«Минулої п'ятниці, 5 серпня, для розвитку аграрного сектора ми уклали меморандум про співпрацю з компанією «Нібулон», яка в Херсонській області, а саме – в Голопристанському районі, побудує портово-елеваторну інфраструктуру», – повідомив він.

Голова Херсонської ОДА пояснив, що кожна баржа, яка може прийняти вантаж вагою близько тисячі тонн, спускаючись з зерном на Очаків, вгору піднімається порожньою. Відповідно до проекту, баржі за чотири дні доставлять до Києва кавуни, овочі і фрукти.

«Якщо з мерією Києва і торговими мережами буде досягнуто згоди, проект буде запущений буквально через два тижні», – додав Гордєєв.

У Херсонській області побудують виробництво для сонячних електростанційУкраїнські виробники спільно з литовською Global BOD Group, яка входить в світовий ТОП-5 в галузі відновлюваної енергетики, мають намір побудувати в Херсонській області завод з виробництва обладнання для сонячних електростанцій.

Відзначимо, що транспортна логістика найдешевша. Даний проект буде коштувати 500 млн грн.

Як раніше повідомлялося, господарства південних регіонів погоджуються відвантажувати кавуни не дешевше 2,1-2,2 грн/кг, хоча на початку тижня ціна становила близько 1,6-1,7 грн/кг. Це призвело до тимчасового подорожчання кавунів в Україні.

Нагадаємо, що між Іраном і керівництвом Херсонської області ведуться переговори про залучення додаткових інвестицій і налагодженні експортних перевезень товарів до Ірану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: