У Конгресі США ухвалили закон про підтримку України

Читать на русском
Палата представників Конгресу США одноголосно схвалила закон про підтримку Україні, який раніше підтримав комітет у закордонних справах.

Палата представників Конгресу США одноголосно схвалила закон «Про підтримку стабільності та демократії в Україні».

Про це повідомляє посольство США в Україні на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Документ фіксує збереження американських санкцій проти РФ до своєчасного й повного виконання нею Мінських домовленостей.

Закон містить заборону на визнання Штатами анексії Російською Федерацією Криму.

Передбачається, що відповідні санкції діятимуть, поки президент США не надасть Конгресу докази відновлення суверенітету України над півостровом.

Посол України в США розповів, що вирішив Пентагон по «Мінську» для ДонбасуНадзвичайний і Повноважний Посол України в США заявив, що в Пентагоні наполягають на послідовності виконання Мінських угод.

До переліку передбачених законом координованих із союзниками та партнерами США засобів підтримки України включені летальні оборонні системи озброєнь.

Окремі його положення спрямовані на посилення протидії російській інформаційній пропаганді та сприяння залученню іноземних інвестицій в економіку України.

Співавторами документа виступили близько 40 конгресменів від Демократичної та Республіканської партій. Перед його підписанням президентом США ідентичний за змістом законопроект має бути підтриманий Сенатом (верхня палата Конгресу США).

Нагадаємо, що в Генеральній прокуратурі України за сприяння США буде створена служба, яка таємно перевірятиме прокурорів на причетність до корупції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: