В Україні за сприяння США створять службу таємної перевірки прокурорів

Читать на русском
У генеральній прокуратурі повідомили, що нова структура стане караючим мечем для очищення системи від корупції.

У Генеральній прокуратурі України за сприяння США буде створено службу, яка буде таємно перевіряти прокурорів на причетність до корупції.

Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко,передає «Слово і Діло».

«Другий напрям – це створення разом з американськими колегами спеціального підрозділу IG – генеральна інспекція, яка зараз буквально відбирається на конкурсі, на посаду керівника подано аж 99 заявок бажаючих. Ця служба буде уповноважена перевіряти сигнали про корупцію або зловживання будь-якого працівника прокуратури в таємному режимі і не підкоряється нікому, крім генерального прокурора», – повідомив генпрокурор.

Луценко має намір відновити офіс реформ ГПУСказано 12 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

За словами Луценка, нова структура стане «караючим мечем» для очищення системи. Він також нагадав, що зараз у Генпрокуратурі діє служба перевірки прокурорів під керівництвом Петра Шкутяка.

«Упевнений, що обидві ці структури дадуть результат по очищенню сотень прокурорів з сьогоднішньої 15-тисячної прокуратури України», – додав він.

Раніше міністр закордонних справ Королівства Данія Крістіан Йенсен повідомив, що нову програму з подолання корупції в Україні готують в Євросоюзі, і Данія візьме активну участь в її реалізації. Програма почне працювати з першого січня 2017 року і триватиме три роки. Її бюджет складе 16 мільйонів євро.

Нагадаємо, що 14 вересня, делегація Генпрокуратури України вирушила до Риги для з'ясування інформації про 50 млн євро, які нібито були конфісковані в Латвії з рахунків втікачів українських чиновників часів Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: