Посол України в США розповів, що вирішив Пентагон по «Мінську» для Донбасу

Читать на русском
Надзвичайний і Повноважний Посол України в США заявив, що в Пентагоні наполягають на послідовності виконання Мінських угод.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Валерій Чалий заявив, що будь-які рішення, які б не приймали країни ЄС, все одно позиції будуть координуватися з Америкою, а в США наполягають на послідовності виконання Мінських домовленостей.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

У Пентагоні впевнені, що Мінські домовленості повинні виконуватися послідовно: спочатку безпеку, потім політичні питання та політична частина угод.

«Позиція Сполучених Штатів абсолютно адекватна сьогоднішній ситуації. У багатьох заявах США відзначається, що має бути спочаткБез припинення вогню, без забезпечення безпеки неможливо говорити про будь-які подальші процеси», - повідомив він.

«Саме така послідовність - і ніяких трюків, ніякого шантажу з боку Російської Федерації», - додав Чалий.

Лавров допустив уточнення пунктів Мінських угодМіністр закордонних справ Росії Сергій Лавров допустив можливість «тактичних уточнень» у тексті Мінських угод, однак лише за обов'язкової участі самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

За словами дипломата, США утримує в цьому питанні «трансатлантичну єдність» з країнами Євросоюзу.

«У будь-якому випадку, хоч би які рішення приймалися в різних країнах ЄС, вони будуть координуватися з позицією Сполучених Штатів. Тому вона для нас критично важлива», - констатував Валерій Чалий.

Нагадаємо, в ході свого візиту до Києва глави МЗС Німеччини та Франції заявили про те, що після «режиму тиші», який відзначимо не протримався в зоні АТО й доби, Україна повинна приступити до внесення змін в Конституцію, щодо виборів на Донбасі.

На думку, політичних лідерів, питання безпеки будуть вирішуватися паралельно з політичними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: