Розробники визнали збій системи е-декларування

Читать на русском
Компанія Міранда, яка є розробником електронного декларування констатували факт технічного збою системи.

Керівник компанії-розробника системи електронного декларування «Міранда» Юрій Новіков констатує збій системи після її запуску 1 вересня.

Про це він заявив в ефірі «5 каналу», передає «Слово і Діло».

«За фактом видали «сирий продукт», якому видали атестат. Не може продукт з одними браузерами працювати, а з іншими-ні. Тобто недостатньо тестів і випробувань провели», - зазначив Новіков.

При реєстрації за допомогою браузера Google Chrome користувачам видає помилку «Ваше підключення не захищено», в той час як інші браузери без проблем продовжують реєстрацію.

При цьому Новіков і керівник проекту «Прозорість та добропорядність публічного сектору» Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (ООН) в Україні Іван Пресняков відзначають, що система працювала на всіх браузерах.

«Наскільки я пам'ятаю, 15 серпня система стартувала без збою. Зараз кажуть про якісь технічні проблеми», - сказав Пресняков.

За його словами, коментувати роботу системи електронного декларування йому складно, оскільки 23 серпня Програма розвитку ООН передала документи, програму та код Національне агентство з питань запобігання корупції (НАПК), яке віддало систему на доопрацювання державному науково-дослідному центру.

Як повідомлялося раніше, з сьогоднішнього дня в Україні офіційно запущено електронне декларування доходів і майна чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: