Держспецзв'язок видав сертифікат безпеки для системи е-декларування

Читать на русском
В Держслужбі спецзв'язку та захисту інформації заявили, що усунули недоліки в роботі системи електронного декларування.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України видала Атестат відповідності КСЗІ для забезпечення легітимного функціонування реєстру електронного декларування з 1 вересня 2016 року.

Про це голова Держспецзв’язку Леонід Євдоченко повідомив на брифінгу, передає «Слово і Діло».

«На сьогодні всі недоліки, допущені розробником, усунені фахівцями Держспецзв'язку. Ми визначили, що комплексна система захисту інформації реєстру відповідає всім вимогам, і атестат відповідності буде переданий до НАЗК сьогодні», – сказав він.

Нагадаємо, в Україні 15 серпня в тестовому режимі запустили систему електронного декларування доходів чиновників, однак без механізму захисту даних.

Своєю чергою, в НАЗК запевнили, що найближчим часом усі недоліки технічного характеру будуть виправлені. Водночас представники Центру протидії корупції та деякі нардепи вважають, що запуск системи без сертифіката безпеки унеможливить притягнення корупціонерів до відповідальності.

Повноцінний запуск системи відбудеться 1 вересня.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко заявляв, що до закону про обов'язкове електронне декларування для чиновників можуть бути внесені зміни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: