В ЄС прокоментували проблему з е-декларуванням

Читать на русском

У посольстві ЄС в Україні відреагували на збій у роботі системи електронного декларування та закликали вирішити проблему.

Технічні проблеми, які з'явилися після запуску системи електронного декларування, мають бути вирішені якомога швидше.

Про це йдеться в офіційній заяві представництва Європейського Союзу в Україні, пише «Слово і Діло».

«Сьогоднішній повторний запуск системи електронного декларування статків, яка отримала сертифікацію, є ще одним важливим кроком у боротьбі з корупцією в Україні. Це є ключовим чинником для продовження успішного процесу реформ. Технічні проблеми, з якими зіткнулася система після запуску, мають бути розв'язані якомога швидше», – зазначили в представництві ЄС.

За словами працівників прес-служби, робота е-декларування буде оцінюватися не за фактом запуску, а за її ефективним і безперебійним функціонуванням.

«Воно передбачає, зокрема, кримінальну відповідальність за подання неправдивих декларацій. Більше того, публічна підзвітність є засадничим принципом, що лежить в основі системи електронного декларування для перешкоджання та протидії корупції серед державних службовців», – заявили в представництві ЄС.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що після офіційного запуску системи е-декларування в користувачів виникли труднощі із заповненням та поданням декларацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: