Україна та Китай готують «економічну» дорожню карту

Читать на русском
Україна та Китай готують дорожню карту економічного співробітництва у сферах реалізації спільних проектів у сільському господарстві, промисловості, енергетиці та у сфері інфраструктури.

Країни будуть розвивати співробітництво у сфері сільського господарства, енергетики та інфраструктури.

Про це повідомила торговий представник України Наталія Микольська за підсумками 4-го засідання Підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва Комісії зі співробітництва між урядом України та урядом КНР, передає «Слово і Діло».

«Ми опрацювали питання у сфері торгівлі, технічного регулювання, транспорту, енергетики, туризму та хай-тек. Ми надаємо особливого значення цій співпраці, – розповіла вона.

«Ми домовилися про те, що сторони будуть відпрацьовувати переліки товарів для експорту та імпорту й залучати до цього підприємства двох країн. Ми домовилися про підтримку підприємств у виставках і ярмарках, а також про проведення торгових місій у Китаї та Україні. Ми також обговорили можливості створення промислових підприємств на території України, продукція яких буде потім спрямована на експорт до ЄС, країн Скандинавії та інших держав, з якими Україна уклала угоди про зону вільної торгівлі», – додала Микольська.

Нагадаємо, офіційний представник Міністерства закордонних справ Китайської Народної Республіки Хуа Чуньїн раніше заявляла, що Китай вітає новий проект «Шовкового шляху» в обхід Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: