Китай вважає конкурентноспроможним проект Шовкового шляху в обхід РФ

Читать на русском
Представник МЗС КНР схвалив новий маршрут вантажоперевезень із Європи через Україну в обхід РФ.
Офіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Китайської народної республіки Хуа Чуньїн заявила, що Китай вітає новий проект Шовкового шляху в обхід Росії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини».

«Щодо пропозиції української сторони та інших країн про новий транспортний маршрут, то китайська сторона також його вітає», – заявила вона.

Також Чуньїн підкреслила важливість наявних транспортних маршрутів, один з яких проходить через Транссибірську магістраль, що розташована на Далекому Сході Росії.

Раніше у зв'язку з припиненням дії зони вільної торгівлі з Росією Україна вирішила продовжити торгівлю з Азією, а також розробити новий транспортний маршрут в обхід північного сусіда. Так, 15 січня 2016 року Україна запустила пілотний рейс контейнерного потягу до Китаю, який проходитиме через Грузію, Азербайджан і Казахстан.

Нагадаємо, 19 січня міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що проект Шовкового шляху до Китаю є новим конкурентоспроможним маршрутом, який приверне увагу бізнесу з Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: