Міносвіти змінило 13 навчальних програм для молодших класів

Читать на русском
У Міністерстві освіти заявляють про зміну в Україні системи та стандартів освіти, а також змісту підручників.

Міністерство освіти і науки на колегії 4 серпня змінило 13 навчальних програм для молодших класів. Уже на серпневих педагогічних конференціях вчителям представлять подробиці нововведень.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Заступник міністра освіти Павло Хобзей зазначив, що ці зміни не торкнуться підручників.

«Завданням було видалення з програм зайвої інформації, спростити занадто затеоретизована інформацію. Стандарт, який є, залишається, підручники, які є, вони діють. Ми змогли усунути дублювання тих тем, які повторювалися в різних предметах, щоб дітям було цікавіше, більш логічно викладалися важливі теми. Все це було зроблено, щоб вивільнити час, щоб запровадити компетентний підхід, який полягає не стільки в змісті, скільки в методиці викладання», – сказав Хобзей.

Варто відзначити, що нові програми скасовують фіксовану кількість годин на вивчення конкретної теми. Відтепер завдання в зошитах діти зможуть виконувати олівцем, а вчителям заборонять виправляти помилки в дитячих роботах червоною ручкою.

Крім того, Міносвіти підготує нові вимоги до оцінки рівня знань дітей 1-4 класів, які будуть враховувати вікові особливості.

Відзначимо, що з програми з читання виключили неактуальних радянських авторів і додали українських. Із програми української мови виключені теми умовних позначень слів, речень, а також схеми речень.

У програмах математики 1-2 класів знято вимогу вивчення таблиць додавання-віднімання в межах 10-20.

Міністр освіти і науки України Лідія Гриневич заявляла, що на поточному етапі в Україні змінюється зміст і стандарти освіти, а з ними і зміст підручників.

Нагадаємо, раніше Гриневич повідомляла, що з наступного навчального року підручники для українських дітей стануть безкоштовними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: