Міносвіти обіцяє безкоштовні підручники з цього року

Читать на русском
Шкільні підручники зараз зазнають змін у зв'язку з реформою освіти в Україні. Швидше за все вже з 1 вересня діти в початковій школі навчатимуться за оновленими програмами.

Глава Міністерства освіти Лілія Гриневич запевнила, що з наступного навчального року підручники для українських дітей стануть безкоштовними.

Про це повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на «Укрінформ».

«Так, підручники будуть безкоштовними. Ви знаєте, що під час фінансово-економічної кризи, що сталася після Революції Переваги, у нас був один рік, коли було фінансування підручників 50:50. Зараз ми цю другу половину дофінансуємо через місцеві бюджети. І в цьому навчальному році діти знову отримають безкоштовні підручники», – заявила Гриневич.

Більше грошей на підручники і підвищення ефективності науки. Що обіцяє Президент і його адміністрація«Слово і Діло» продовжує свій традиційний моніторинг обіцянок Глави держави та його адміністрації. Протягом минулого тижня Петро Порошенко дав тільки одну обіцянку.

Глава міністерства освіти підкреслила, що шкільні підручники зараз зазнають змін у зв'язку з реформою освіти в Україні. Швидше за все вже з 1 вересня діти в початковій школі навчатимуться за оновленими програмами.

«Школярів будуть розвантажувати від зайвого, непотрібного теоретичного змісту, який переобтяжує дитину і не відповідає його віковим особливостям», – зазначила вона.

Раніше таку обіцянку давав екс-міністр освіти Сергій Квіт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: