Стипендії-2016: у Міносвіти пояснили новий порядок виплат

Читать на русском
Міністерство освіти України готує законопроект, який змінить модель фінансування вищої освіти.

Міністерство освіти України готує законопроект, який змінить модель фінансування вищої освіти.

Зокрема, стипендії студентам хочуть розділити на академічні та соціальні, заявила заступник міністра Інна Совсун, пише «Слово і Діло».

Чиновник пояснила, що в рамках цієї зміни планується виділити гроші на стипендії в окремий соціальний фонд, щоб кошти на стипендії йшли окремо від грошей на зарплати/комуналку/інші потреби університетів, з метою уникнення маніпуляцій на кшталт «потрібно менше гарних оцінок поставити, інакше гроші із зарплати заберуть та перекинуть на стипендії».

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв високі зарплати для викладачів та стипендії європейського рівня для студентівСказано 11 серпня 2012 р.Статус обіцянки: Не виконано

Совсун нагадала, що на сьогоднішній день із Держбюджету виділяється 4-5 млрд (30-40% від загального фінансування Міністерства). За її словами, ця цифра залишиться такою ж, проте метою запланованих змін є чітке розрізнення між академічними стипендіями (за навчальні досягнення) та соціальними (для соціальної підтримки студентів).

«Будь-які зміни щодо моделі нарахування стипендій у разі їх ухвалення не будуть стосуватися студентів, які вже навчаються, а лише тих, хто вступатиме», – уточнила заступник міністра.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: