ГПУ викликає на допит усю фракцію «Радикальної партії»

Читать на русском

Генеральна прокуратура України викликає на допит 21 народного депутата Радикальної партії Олега Ляшка.
"Радикальна партія"Фото: "Новое Время"

Генеральна прокуратура України викликає на допит усю фракцію «Радикальної партії Олега Ляшка».

Документ із прізвищами 21 народного депутата, яких чекають для надання свідчень у ГПУ, Ляшко оприлюднив у себе в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Фракцію «Радикальної партії» в повному складі викликають на допит до Генеральної прокуратури! Такого ще в історії українського парламентаризму не було, щоб усіх депутатів опозиційної фракції чи не щодня тягали на допити», – обурився він.

У ГПУ повідомили, скільки «світить» Ляшко за погрози чернігівському прокуроруГоловне слідче управління ГПУ внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом погроз Олега Ляшка на адресу прокурора Чернігівської області Віктора Носенка.

Між тим, у самому документі йдеться про те, що нардепів викликають як свідків у провадженні, порушеному за фактом «пропозиції лідеру «Радикальної партії України» Ляшку О. В. неправомірної вигоди за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України». З’явитися до ГПУ для надання свідчень депутати мають до 3 серпня.

Ляшко також додає, що повідомлення про виклик датується 15 червня, хоча в апараті парламенту воно зареєстроване 29 липня.

Варто відзначити, що саботаж допитів у Генпрокуратурі – звичне заняття для Олега Ляшка: лише в минулому, 2015 році він не прийшов як мінімум на 15 допитів, на які його викликали.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: