100 днів уряду Гройсмана: перші досягнення та провали

Читать на русском

14 квітня Верховна Рада України після тривалих перемовин призначила новий склад уряду. Третій із моменту Революції Гідності й уже двадцятий в історії незалежної України уряд очолив колишній віце-прем’єр і спікер парламенту Володимир Гройсман. 23 липня минають перші 100 днів роботи нового Кабінету міністрів, тож «Слово і Діло» вирішило підбити проміжні підсумки роботи головного виконавчого органу країни.

Станом на ранок 21 липня Володимир Гройсман та всі його підлеглі встигли роздати 231 обіцянку, 21 з яких виконана, ще 8 – провалені й, відповідно, 202 мають статус «у процесі виконання». Йдеться про обіцянки, які дали члени уряду, починаючи з 14 квітня цього року. Якщо ж додати до них ті зобов’язання, які перед цим взяли на себе міністри, що перейшли з попереднього складу уряду (Зубко, Петренко, Аваков, Полторак, Клімкін, Розенко, Кириленко, Жданов, Стець), то загальна кількість обіцянок, що чекають на виконання, складає вже 352.

До найголовніших виконаних обіцянок належать заяви Арсена Авакова про запуск до літа нової патрульної поліції в 6 прифронтових містах, Іванни Климпуш-Цинцадзе – про створення міжвідомчої комісії щодо співробітництва з НАТО та Лілії Гриневич – про переведення ВНЗ на систему електронного прийому документів.

Серед того, що однозначно не вдалося членам нового уряду, варто відзначити обіцянки Кубіва про отримання Україною траншу кредиту від МВФ до кінця червня 2016 року, Ігоря Насалика – про відмову від ведення переговорів із РФ щодо газу до завершення судового процесу в Стокгольмському арбітражі та Климпуш-Цинцадзе – про представлення стратегії реформування державної служби.

Якщо говорити про ті обіцянки, які новому Кабінету міністрів перейшли «в спадок» від попереднього уряду, то тут варто виділити обіцянки очільника Мінрегіону Геннадія Зубка про створення кадрового резерву префектів до квітня 2016 року, голови Міноборони Степана Полторака – про збільшення фінансування матеріально-технічної бази військових вищих навчальних закладів та міністра юстиції Павла Петренка – щодо надання центрам правової допомоги функцій місцевих органів юстиції. Полторак із Зубком свої обіцянки провалили, а от очільник Мін’юсту із зазначеним зобов’язанням впорався.

Подивитися рейтинг відповідальності українських міністрів можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: