Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань економічного розвитку

Кубів обіцяє зробити все можливе, щоб отримати транш МВФ до кінця червня 2016 року

У інтерв'ю для українського щотижневого суспільно-політичного журналу «Новое время» (№15) від 22 квітня 2016 року перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів пообіцяв зробити все можливе, щоб отримати наступний транш МВФ в травні-червні 2016 року. Всі міжнародні зобов'язання України будуть виконані.
Не виконано
Сказано 22 квітня 2016 р.

Джерело

  • Журнал «Новое время» №15 від 22 квітня 2016 року, ст. 19
  • https://www.rbcua.com/ukr/news/kubiv-polucheniya-transha-mvf-ukraina-dolzhna-1463747315.html
  • http://www.ukrinform.ua/rubric-economics/2023236-kubiv-kaze-so-grosi-vid-mvf-prijdut-v-seredini-lita.html
  • https://www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy/?fref=ts
  • https://www.facebook.com/volodymyrgroysman/videos
  • https://www.bbc.com/ukrainian/rolling_news_russian/2016/09/160916_ru_n_ukraine_imf

Результат

20 травня 2016 року перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів заявив, що транш Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою розширеного фінансування EFF, Україна отримає у другій половині червня або на початку липня.

25 травня 2016 року віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів заявив, що Україна отримає третій транш від Міжнародного валютного фонду в середині літа 2016 року.

30 травня 2016 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв оприлюднити текст меморандуму з МВФ після завершення його розробки (відео 2:45 - 2:33).

30 червня 2016 року екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після зустрічі із заступником директора Міжнародного валютного фонду Девідом Ліптоном повідомив, що наразі очікується підписання остаточної редакції меморандуму про співпрацю між українським Урядом, Президентом, Міжнародним валютним фондом. За словами Яценюка, як тільки меморандум буде підписаний, МВФ буде скликано раду директорів для прийняття рішення щодо виділення наступного траншу. Враховуючи невизначеність віце-прем'єр-міністра щодо місяця отримання траншу, яка прослідковувалась у період з кінця квітня до кінця травня 2016 року, а також очікування підписання остаточної редакції меморандуму про співпрацю між Кабміном, Президентом, Міжнародним валютним фондом, редакція «Слово і Діло» присвоює обіцянці статус «Не виконано». Також, варто взяти до уваги те, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяв оприлюднити текст меморандуму з МВФ після завершення його розробки. Станом на кінець червня текст меморандуму не оприлюднено.

Україна отримала третій транш МВФ у вересні 2016 року в розмірі 1 мільярда доларів США.