Суд заарештував топ-менеджера ОПЗ за розкрадання в особливо великих розмірах

Читать на русском
Щурікову оголошено підозру в скоєнні особливо тяжкого кримінального злочину – розтрати майна ОПЗ в особливо великих розмірах на суму понад 205 млн 181 тис. грн.
Микола Щуріков

Солом'янський районний суд Києва взяв під варту на 60 днів із правом внесення застави в розмірі 40 млн 584 тис. грн першого заступника голови правління ПАТ «Одеський припортовий завод» Миколу Щурикова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Таким чином, слідчий суддя частково задовольнив клопотання прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України.

Антикорупційна прокуратура обґрунтовує арешт Щурикова тим, що утримання під вартою не дозволить підозрюваному тиснути на свідків, які проходять у справі щодо нього, й не дасть йому можливості сховатися від слідства, виїхати за межі України.

Щурикову оголошено підозру в скоєнні особливо тяжкого кримінального злочину – розтрати майна ОПЗ в особливо великих розмірах за попередньою змовою з групою осіб із використанням службового становища на суму понад 205 млн 181 тис. грн.

Експерти розповіли, чому влада провалила приватизацію ОПЗПровал з конкурсом з приватизації Одеського припортового заводу показав, що Україна не готова до приватизації стратегічних підприємств такого масштабу.

У прокуратурі вважають, що підозрюваний підписував договори з господарськими суб'єктами про купівлю природного газу за завищеними цінами. Такий злочин, згідно з українським законодавством, карається позбавленням волі терміном понад 10 років.

Нагадаємо, 14 липня Антикорупційна прокуратура повідомила про підозру першому заступнику голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергію Переломі в розкраданні державної власності. Перелома пов'язує своє затримання із завершенням терміну подачі конкурсних заявок на приватизацію Одеського припортового заводу.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: