У Німеччині прокоментували спробу держперевороту в Туреччині

Читать на русском
За словами глави МЗС Німеччини, невдалий переворот у Туреччині може посприяти подоланню напруженості в країні.
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Провальна спроба військових провести державний переворот зможе консолідувати турецьке суспільство.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

«Спроба путчу в Туреччині стала «дзвінком» для турецької демократії. Я дуже сподіваюся, що демократична єдність, продемонстрована в екстреній ситуації всіма значними політичними та громадянськими силами в Туреччині, може посприяти подоланню гострої напруги та глибоких тріщин у турецькому суспільстві», – зазначив Штайнмайер.

За його словами, мирні жителі Туреччини продемонстрували свою незгоду з «військовою диктатурою», яка могла захопити владу.

«Було ясно продемонстровано, що громадяни Туреччини не хочуть жити під ярмом військової диктатури. Надзвичайно прикро, що авантюризм деяких військових, а також їх презирство до демократичного процесу коштували такої кількості людських життів», – додав глава німецького МЗС.

Нагадаємо, що в ніч з 15 на 16 липня в Туреччині була здійснена спроба військового перевороту. Група турецьких військових заявила, що взяла під контроль владу в країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: