Експерт розповів, що відлякує інвесторів від України

Читать на русском
В'ячеслав Биковецьекономіст

В Україні вже створено дуже багато органів, зокрема діє інститут омбудсмена, але ситуація залишається такою, як була.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств В'ячеслав Биковець, аналізуючи намір прем'єр-міністра створити при Кабміні агенцію супроводження інвестицій.

«Доречно не створювати чергові органи, а проводити реформи щодо покращення клімату підприємництва. Складається ситуація, що ми вже маємо офіс омбудсмена, офіс дерегуляції, зараз уряд вирішив незрозуміло для чого створити ще одну агенцію, а сектор бізнесу все одно погіршує показники», – констатував економіст.

Причина не в тому, як наголосив експерт, що бракує агенції для інвесторів, а в тому, що умови які є в банківській, податковій, дозвільній системі, системі технічного регулювання, ліцензування, залишаються такими, що не дають можливості нормально працювати бізнесу.

Зокрема, найголовніше, що шкодить, як розповів він, – це той факт, що наразі бізнес навіть не може отримати кредити.

«Проблема з Нацбанком у частині переказу коштів, отримання валюти та її продажу. Варто принаймні ці питання вирішити», – зауважив Биковець.

Як підкреслив він, агенція для інвесторів не змінить цієї ситуації й жодним чином не покращить інвестиційний клімат у країні.

«Від того, що створять ще один офіс, залучать штат і нададуть тисячну заробітну плату, бізнес точно не припинить згортання», – проаналізував В'ячеслав Биковець.

Нагадаємо, Володимир Гройсман заявив, що завданням уряду є створення умов для залучення інвестицій в Україну. Раніше прем'єр пообіцяв докласти максимум зусиль, щоб відродити національну економіку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: