Порошенко дозволив іноземцям служити в ЗСУ за контрактом

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підписав указ №248/2016 Про Положення про проходження військової служби у Збройних силах України іноземцями та особами без громадянства.

Президент Петро Порошенко підписав указ №248/2016 «Про Положення про проходження військової служби у Збройних силах України іноземцями та особами без громадянства».

Відповідний указ опублікований на сайті Глави держави, повідомляє «Слово і Діло».

Документ спрямований на унормування визначеної законом України «Про військовий обов'язок і військову службу» системи комплектування посад рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом Збройних сил України іноземцями та особами без громадянства.

Порошенко визначив умови надання громадянства іноземцям, що воюють за УкраїнуПорошенко підписав указ, що вносить зміни до порядку прийняття до громадянства осіб, що проходять службу в ЗСУ.

Ухвалення указу надасть можливість іноземцям та особам без громадянства, які раніше не проходили військову службу в Збройних силах України (які на цей час перебувають у військових частинах), сумлінно виконати в добровільному порядку свій обов'язок щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Рівно місяць тому народний депутат Дмитро Тимчук заявив, що Міністерство оборони вже погодило з іншими міністерствами положення про службу іноземних громадян у ЗСУ. Останнє слово залишалося за Президентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: