Іноземців у ЗСУ нарешті легалізували

Читать на русском
Депутати ухвалили закон, який дозволяє Збройним силам України підписувати контракти з іноземцями.

Депутати ухвалили закон, який дозволяє Збройним силам України підписувати контракти з іноземцями.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат України Єгор Соболєв, повідомляє «Слово і Діло».

«Ще в першому читанні проголосували за законопроект Івана Вінника, який спрощує надання громадянства таким воїнам», – заявив нардеп.

За закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються проходження військової служби у Збройних силах України іноземцям та особам без громадянства (№2389), проголосувало 229 народних депутатів.

Верховна Рада також має намір спростити процедуру прийняття громадянства України іноземним добровольцям, які проходять військову службу в Збройних силах України. За відповідний законопроект (№2847) проголосувало 246 народних депутатів.

Як зазначив автор законопроекту, народний депутат з фракції «Блоку Петра Порошенка» Іван Вінник, під час обговорення документа, «цей закон дозволяє іноземцям та особам без громадянства отримати спрощену процедуру у разі, якщо вони проходять службу у Збройних силах України за контрактом, і отримати українське громадянство».

За словами Вінника, законопроект також пропонує, що у разі, якщо особа отримала державну нагороду, вона також може отримати українське громадянство за спрощеною процедурою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: