Порошенко визначив умови надання громадянства іноземцям, що воюють за Україну

Читать на русском
Порошенко підписав указ, що вносить зміни до порядку прийняття до громадянства осіб, що проходять службу в ЗСУ.
Петро ПорошенкоФото: АПУ

Іноземці та особи без громадянства, що проходять службу в Збройних силах України, зможуть отримати українське громадянство за 3 роки проживання в Україні.

Відповідний указ, що вносить зміни до порядку прийняття до громадянства людей, що служать в українській армії, Петро Порошенко підписав сьогодні, інформує «Слово і Діло».

Зазначається, що Верховна Рада ще 28 січня ухвалила відповідний законопроект «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» щодо прийняття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які проходять військову службу в ЗСУ та яким депутати скоротили термін проживання в Україні з 5 до 3 років.

У Білорусі відкриті кримінальні справи проти 135 осіб, що воювали на ДонбасіМВС Білорусі порушило вже більше 130 кримінальних справ щодо своїх громадян, які брали участь в бойових діях на території України і на Близькому Сході.

«Ним було унормовано питання прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які проходять службу в ЗСУ. Зокрема, скорочено термін безперервного проживання на законних підставах на території України з 5 до 3 років з моменту набуття чинності контракту про проходження військової служби у Збройних силах. У зв’язку з ухваленням зазначеного закону й виникла необхідність внесення відповідних змін до порядку провадження за заявами та поданнями з питань громадянства», – зазначають у прес-службі Президента.

В АПУ також наголосили, що підписання цього указу є реакцією на одну з петицій на сайті Глави держави, зареєстровану 3 листопада 2015 року.

Нагадаємо, 26 грудня минулого року набув чинності закон про допуск на територію України іноземних військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: