У Росії назвали кількість політв'язнів в Україні

Читать на русском
Російські правозахисники назвали кількість політв'язнів із Росії, які перебувають в Україні.

Рада при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини звернувся в ООН з пропозицією об'єднати зусилля в розслідуванні справ політв'язнів в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Суд оголосив вирок ГРУшникам Александрову та ЄрофеєвуУ Києві Голосіївський районний суд оголосив вирок російським диверсантам-членам ГРУ РФ Александрову та Єрофеєву.

«До листа додається список політичних ув'язнених, які перебувають у в'язницях і СІЗО України, в якому значиться 52 людини, двоє з них – громадяни РФ. Вважаємо за необхідне, щоб міжнародні правозахисники переконалися в тому, що вони утримуються в нормальних умовах. В іншому разі потрібно домагатися дотримання прав людини», – заявила секретар РПЛ Яна Лантратова.

Нагадаємо, раніше, виступаючи в Європейському парламенті, Ірина Геращенко розповіла, що в полоні бойовиків перебувають 115 українців, у тюрмах РФ – 12 політв'язнів, до яких часто не допускають консулів, лікарів.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: