Геращенко назвала кількість обстрілів сил АТО з початку року

Читать на русском
Уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко проінформувала про підсумки мінських переговорів.
Ірина Геращенко

З початку 2016 року на Донбасі зафіксовано понад 6100 порушень режиму тиші.

Про це заявила народний депутат, уповноважений Президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, пише «Слово і Діло».

За її словами, російсько-терористичні війська не дотримувалися режиму тиші жодного дня під час великодніх свят. «Чи можливо в таких умовах говорити про вибори? Ми наполягаємо на дотриманні режиму тиші, виведенні іноземної зброї та техніки, демілітаризації й роззброєнні НЗФ», – заявила Геращенко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що амністії для винних у загибелі пасажирів «Боїнга» не будеСказано 13 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Вона також нагадала вимоги України: для проведення виборів на Донбасі мають бути створені безпекові передумови, а самі вибори мають проводитися відповідно до стандартів ОБСЄ та за українським, «а не написаним у Кремлі» законодавством.

Щодо амністії бойовиків, то Україна, за словами нардепа, уважно вивчає світовий досвід із цього питання. При цьому Геращенко зазначила, що ніде в світі амністія не проводиться в умовах активізації конфлікту.

«Лише після сталої тиші. Амністія має проводитися українськими судами й органами влади, яких немає на окупованих територіях. І ключове – під амністію не підпадають злочинці, причетні до військових злочинів», – резюмувала політик.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: