НАБУ затримало заступника прокурора Київської області

Читать на русском

За фактом розкрадання 30 тисяч тонн цукру з Аграрного фонду вартістю 300 мільйонів гривень затриманий заступник керівника прокуратури Київської області.

Працівники Національного антікоррупційного бюро затримали заступника керівника прокуратури Київської області.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло».

«Щойно був затриманий заступник прокурора Київської області у справі за фактом розкрадання 30 тисяч тонн цукру з Аграрного фонду. Так співпало, що цей заступник прокурора області працював у кабінеті «діамантового прокурора» Корнійця», – розповів Ситник.

За його словами, затриманий прокурор завдав державі 300 млн гривень збитків.

Як уточнив народний депутат Сергій Лещенко, йдеться про заступника прокурора Київської області Колесника Олександра Вікторовича.

Колишній заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе розповів, що причиною сьогоднішнього затримання «цукрово-горіхового прокурора» Колесника стало те, що останній, отримавши кримінальну справу від ГПУ, посприяв і своїм рішенням дав можливість «зникнути» 30 тисячам тонн цукру з Аграрного фонду, передавши його іншій приватній компанії.

Станом на 17 травня Національне антикорупційне бюро зареєструвало 151 кримінальне провадження та склало 32 повідомлення про підозру щодо 15 чиновників. За даними Бюро, з початку року чиновники своїми корупційними діями завдали збитків державі на майже мільярд гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: