Ситник та Холодницький: як виконують свої обіцянки головні борці з корупцією?

Читать на русском
Як справляються зі своїми обіцянками глава НАБУ Артем Ситник і керівник САП Назар Холодницький?
Артем Ситник

Згідно з поданими деклараціями про доходи за 2015 рік, заступник генерального прокурора України й глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заробив 916 тисяч гривень (з яких зарплата складає 906 тисяч), а глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький – майже 324 тисячі гривень.

«Слово і Діло» вирішило перевірити, як вони відпрацьовують перед народом свій хліб, і проаналізувало виконання ними своїх обіцянок.

Артем Ситник

Глава НАБУ Артем Ситник роздав 13 обіцянок, 4 з яких на сьогодні є невиконаними.

Серед них обіцянка про те, що НАБУ почне перші розслідування в жовтні 2015 року. Також Ситник провалив свою обіцянку про те, що в лютому 2016 року Національне антикорупційне бюро України буде сформовано на 90%.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник обіцяє, що Антикорупційне бюро почне розслідування з жовтня 2015 рокуСказано 16 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Ще 4 обіцянки Ситника мають на сьогодні статус «у процесі виконання». Це, зокрема, заява про створення підрозділу для повернення в Україну активів з-за кордону. Також чекає свого виконання обіцянка про те, що в НАБУ працюватимуть 255 детективів.

Виконав глава НАБУ 5 своїх обіцянок.

Зокрема, він дотримав слова й до кінця березня передав до суду справи з «гучними прізвищами».

Також зарплата детектива Антикорупційного бюро становить 30 тисяч гривень (навіть трохи більше), як і було обіцяно Ситником.

Назар Холодницький

«Слово і Діло» на сьогодні зареєструвало лише 4 обіцянки глави САП Назара Холодницького.

З них порівну виконаних і тих, які наразі перебувають у процесі виконання. Виконав Холодницький свої обіцянки запустити роботу НАБУ до 1 січня 2016 року, а також до кінця першої декади лютого призначити перших «рядових» прокурорів САП.

На сьогодні чекають свого виконання обіцянки глави САП провести конкурс на посади антикорупційних прокурорів і передати до суду обвинувальні акти щодо підозрюваних суддів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: