Ситник назвав корупціонерів, чиї справи вже передані до суду

Читать на русском
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник розповів, які корупційні справи невдовзі будуть розглянуті судом.
Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник стверджує, що НАБУ вже передало до суду 10 кримінальних проваджень щодо 13 осіб, підозрюваних у кримінальних корупційних правопорушеннях.

Подання до суду робилося спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

НАБУ поділилося новими даними у справі Абромавичуса-КононенкаНАБУ не знайшло доказів причетності нардепа від фракції «БПП» Ігоря Кононенка до тиску на діяльність екс-глави МЕРТ Айвараса Абромавичуса.

«Одним із високопосадовців, справу якого незабаром розпочнуть розглядати в суді, є керівник Державної інноваційної фінансово-кредитної установи. Йому повідомлено про підозру в розтраті державних коштів на суму понад 16 мільйонів гривень. Серед фігурантів інших переданих до суду справ – судді-хабарники, а також виконавчий директор, в. о. заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Пасішник», – заявив Ситник.

Крім того, за словами Ситника, НАБУ нарешті отримало від Генпрокуратури 40 томів матеріалів кримінальних проваджень щодо колишнього народного депутата України Миколи Мартиненка. Досудове слідство за ними триває.

Нагадаємо, як писало «Слово і Діло» раніше, 22 квітня Антикорупційне бюро передало до суду обвинувачення проти Андрія Пасішника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: