Для Заходу питання санкцій проти РФ дорівнює оцінці реформ в Україні – експерт

Читать на русском
Марія Золкінаполітичний аналітик

Проблема не в проросійській позиції, а в тому, що Захід хоче перейти до політичної частини домовленостей із врегулювання ситуації.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловила політичний аналітик Марія Золкіна, аналізуючи позицію Німеччини, яка не згодна на участь України у навчаннях НАТО в Польщі та виступила проти введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас.

«У цій ситуації все залежить від того, наскільки готова до цього українська сторона – закрити очі на військову ескалацію та перейти до виборів. Україна до цього не готова й наша дипломатія чітко демонструє, що поки немає прогресу в гуманітарних питаннях, жодного врегулювання не буде», – констатувала Золкіна.

Натомість, як пояснила аналітик, на Заході за нинішньої інтенсивності конфлікту, що триває, але є менш гарячим, ніж рік тому, існує опція, щоб переходити, навіть попри відсутність безпекових моментів, до реалізації політичних положень угод.

Яку гру веде Німеччина у війні РФ та України? Думка експертаСпеціаліст проаналізував позиції глави німецького МЗС і канцлера Німеччини та розповів, чи може Україна розраховувати на їхню підтримку.

«Мінськ» у першу чергу накладає зобов'язання на Україну. В політичній частині РФ має фактично одне завдання – почати процес відновлення контролю України за частиною кордону. Але до цього Україна має провести конституційну реформу та вибори», – розповіла вона.

Крім того, бізнес почав сильніше тиснути на уряди своїх країн, щоб вони відновлювали бізнес-відносини з РФ. Дебати, які згодом будуть з приводу того, щоб продовжити санкції проти РФ, стануть найгарячішими.

«На жаль для нас, існує дефіцит аргументів на захист України, тому що за нинішньої інтенсивності подій на Донбасі питання підтримки України на рівні дипломатії, тобто санкцій проти РФ, опинилося в одному ключі з оцінкою тих реформ, які відбуваються всередині нашої країни. Це тривожний сигнал для нас», – проаналізувала ситуацію Марія Золкіна.

Як відомо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр наголосив на тому, що вибори на Донбасі мають пройти в першій половині цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: