Яку гру веде Німеччина у війні РФ та України? Думка експерта

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

У російсько-українському конфлікті Німеччина насамперед буде направляти ситуацію у вигідне для них русло, тому що до лобового зіткнення з РФ вони точно не готові.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, голова Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, аналізуючи позицію Штайнмаєра щодо України.

«Штайнмаєр буде спрямовувати ситуацію з РФ та Україною в потрібне для Німеччини русло, тому що ця країна точно відчула на собі наш конфлікт із РФ, але вона не готова до лобового зіткнення з РФ. До того ж, є прямі загрози політичній кар'єрі Меркель, тому для Німеччини дуже важливо виграти час», – розповідає експерт.

За його словами, для них вкрай важливо, щоб не виникла урядова криза.

Що приховує Німеччина під виглядом «плану Маршалла» для України? ЕкспертПолітолог проаналізував заяву глави німецько-української парламентської групи Карла-Георга Вельмана про те, що Німеччина розробляє «план Маршалла» для України.

«Саме тому одним із можливих варіантів для них є виграш часу та власне посилення. А в російсько-українських відносинах вони ведуть гру «добрий і злий поліцейський» – Меркель і Штайнмаєр», – пояснив політолог.

У загальній публічній риториці Штайнмаєр виглядає проросійським.

«З іншого боку, не можна виключати, що він дійсно розділяє якісь російські позиції, але не варто забувати й про те, що рішення в Німеччині приймає не один він, а весь уряд включно з Меркель», – констатував він.

Незважаючи ні на що, експерт зазначив, що в Німеччині є розуміння ситуації в Україні, хоча й не дуже повне та часто оманливе.

Як відомо, днями раніше глава німецького МЗС провів переговори з вищим керівництвом РФ. Також Штайнмаєр неодноразово наполягав на тому, що єдиним вирішенням ситуації на Донбасі можуть бути вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: