Переговори в Мінську не принесли результату – Безсмертний

Читать на русском
Сьогоднішні переговори Тристоронньої контактної групи в Мінську не принесли результату, повідомив Безсмертний.
Роман Безсмертний

Роман Безсмертний, який представляє Україну в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулюванню ситуації на Сході, повідомив, що сьогоднішні переговори в Мінську не принесли результату.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Питання щодо вироку Савченко та недопуску Геращенко в РФ пролунало як заява. Ми також запропонували вшанувати пам'ять загиблих у Брюссельських терактах. Але жодної відповіді не отримали», – сказав Безсмертний.

Чергові папірці, підписані в Мінську, неспівмірні з реальністю Донбасу – експертПолітолог поділився міркуваннями з приводу досягнення компромісного рішення щодо Донбасу між учасниками підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи.

За його словами, жодної угоди з питання перехідної юстиції, яка включає в себе питання імунітету та амністії, досягнуто також не було. Резюмуючи, Безсмертний додав, що питання політичного процесу, по суті, сьогодні не обговорювалося.

У свою чергу, спецпредставник ОБСЄ в Контактній групі Мартін Сайдік повідомив, що сторони домовилися виробити «дорожню карту» по звільненню і передачі заручників.   «Підгрупа з гуманітарних питань обговорювала питання звільнення осіб, які утримуються в зв'язку з конфліктом на сході України. На жаль, консенсусу не було досягнуто. Але сторони домовилися виробити «дорожню карту» по звільненню і передачі утримуваних осіб», – сказав Сайдік журналістам в середу.

Він також поінформував, що на спільному засіданні підгруп з безпеки і політичних питань обговорювалася тема безпеки при проведенні місцевих виборів в ОРДЛО.

Нагадаємо, вранці Безсмертний повідомив, що основними темами, які будуть обговорюватися на зустрічі контактної групи в Мінську сьогодні, стануть питання безпеки, перехідної юстиції та умови виборів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: