Безсмертний назвав теми переговорів контактної групи в Мінську

Читать на русском
На зустрічі буде обговорюватися документ, який визначає рамки та концепції перехідної юстиції та питання амністії.
Роман Безсмертний

Основними темами, які будуть обговорюватися на зустрічі контактної групи в Мінську сьогодні, стануть питання безпеки, перехідної юстиції та умови виборів на Донбасі.

Серед питань обговорення фігурують також вирок Надії Савченко та заборона на в'їзд в Росію народному депутату Ірині Геращенко, розповів представник політичної підгрупи від України Роман Безсмертний, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт «Українська правда».

На зустрічі буде обговорюватися й документ, який визначає рамки та концепції перехідної юстиції.

Російська агресія в Україні – найбільший виклик безпеці в ЄССанкції проти Російської Федерації не можуть бути зняті доти, доки Москва не виконає зобов'язання, взяті в рамках Мінських угод, щодо виведення військ зі Східної України, Криму, Севастополя та передачі контролю над кордоном.

«Це не можна назвати просто амністією, цей термін набагато ширший. Там ідеться і про імунітет, і про амністію, і про механізми повернення або їх обмеження», – пояснив Безсмертний.

За його словами, третім основним пунктом сьогоднішньої зустрічі стане обговорення варіантів проведення виборів на території ОРДЛО.

Проте розгляд перерахованих вище пунктів буде вестися під кутом винесеного вироку Савченко та ситуації, пов'язаної із забороною на в'їзд у Росію Ірині Геращенко. «Очевидно, що на це накладеться ситуація в Брюсселі», – додав він.

Нагадаємо, що 8 лютого Роман Безсмертний оголосив перелік вимог української сторони до проведення виборів на Донбасі, серед яких участь загальноукраїнських політичних партій і можливість надати право волевиявлення внутрішньо переміщеним особам і біженцям.

Раніше Безсмертний висловив думку, що поки російський президент Володимир Путін живий, розпочатий їм збройний конфлікт на сході України не буде вирішено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: