Аваков особисто не давав допитувати екс-беркутівців – Махніцький

Читать на русском
Махніцький каже, міністр внутрішніх справ Аваков відмазав від співпраці зі слідством численних працівників спецпідрозділу Беркут, що брали участь у розгоні Майдану.
Арсен Аваков, Олег Махніцький, Валентин НаливайченкоФото з особистого архіву Махніцького

Колишній виконувач обов’язків генерального прокурора України Олег Махніцький поскаржився, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступав проти того, щоб ГПУ викликала на допити колишніх працівників спецпідрозділу «Беркут», які брали участь у розгоні Майдану.

Про це він заявив у інтерв’ю «Українській правді», інформує «Слово і Діло».

«Це стосується діяльності Міністерства внутрішніх справ, яке тоді фактично не виконувало доручення Генпрокуратури або виконувало незадовільно. Це стосується й проведення службового розслідування, яке ми вимагали, і так не дочекався я, поки був на тій посаді, що стосувалося дій працівників міліції під час подій на Майдані. І знову ж таки це я повідомив про випадки, коли особисто міністр звертався до мене, щоб не викликати працівників «Беркуту»... Він (Аваков – Ред.) аргументував тим, що вони відправляють їх в АТО, і це негативно на них впливає – психологічно. Пізніше він навіть неодноразово скаржився на мене на той час в. о. президента Турчинову, що прокуратура, як вони тоді висловлювалися, дістає чи тероризує їхніх працівників», – розповів Махніцький.

За словами Махніцького, Аваков навіть звернувся до ГПУ з офіційним листом, у якому стверджував, що наявність кримінальних проваджень проти учасників спецпідрозділу «Беркут» шкодить їхній ініціативності під час несення служби в АТО.

«Враховуючи викладене, Аваков звернувся до ГПУ – не викликати та не проводити слідчі дії з працівниками «Беркуту» до президентських виборів. Це документ», – резюмував колишній очільник Генпрокуратури.

Нагадаємо, Олег Махніцький виконував обов’язки генерального прокурора України протягом трьох з половиною місяців – з 24 лютого по 18 червня 2014 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: