У ГПУ розповіли, хто керував «Беркутом» під час Євромайдану

Читать на русском
Генпрокуратура зібрала достатню доказову базу проти колишніх бійців спецпідрозділу МВС «Беркут», у тому числі колишнього командира Дмитра Садовника.

Генпрокуратура зібрала достатню доказову базу проти колишніх бійців спецпідрозділу МВС «Беркут», у тому числі колишнього командира Дмитра Садовника.

Про це в інтерв'ю «Громадському» заявив старший прокурор ГПУ Олексій Донський, передає «Слово і Діло».

На питання, чи є докази, що саме Садовник керував діями двох колишніх бійців «Беркута» Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, обвинувачених у вбивстві активістів Євромайдану, Олексій Донський заявив: «Так, безумовно, вони є, і з тих доказів, які є у відкритому доступі у суспільства, є відеозаписи, де видно, що Садовник безпосередньо керує їхніми діями на місці, дає команди, яким чином їм відступати, або, навпаки, на яких позиціях закріплюватися, як діяти. Тобто це, безумовно, були не хаотичні дії, і цими їхніми діями керував Садовник із моменту, коли він там з'явився».

Проти Януковича в Україні відкрито лише два кримінальних провадженняЕкс-президенту України, що зараз переховується в Ростові-на-Дону, висунули підозри тільки у 2 справах – щодо розстрілу Євромайдану та «Укртелекому».

При цьому старший прокурор ГПУ висловив жаль, що, незважаючи на збір достатньої доказової бази, слідство багато втратило через втечу Садовника. «Ми вважаємо, що на сьогодні вже зібрано доказову базу. Її на момент завершення розслідування більш ніж достатньо щодо цих осіб. Але, безумовно, свого часу слідство дуже багато втратило у зв'язку з тим, що Садовник утік. Оскільки й на тому етапі багато в чому доказова база будувалася через нього, тобто через прив'язку до нього його підлеглих», – сказав Донський.

Нагадаємо, екс-командир роти «Беркута» Дмитро Садовник, якого підозрюють у розстрілі євромайданівців, утік з-під домашнього арешту у вересні 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: