Українські еліти продовжують «дерибанити» економіку, Захід втрачає терпіння

Читать на русском
Українські еліти показали нездатність змінюватися та виводити країну на новий рівень розвитку. Терпець лідерів демократичних держав увірвався, що ми можемо спостерігати на прикладі жорсткої реакції Вашингтона, Берліна та Парижа.

Події в українському політикумі останніх тижнів чітко показали громадянам України, що еліти не здатні змінюватися й вивести країну на новий рівень розвитку, продовжуючи грузнути в олігархічних змовах і розкраданні бюджетних коштів.

Про це пише Морітц Гатманн на сторінках Der Spiegel, повідомляє «Слово і Діло».

«В останні тижні українцям вже вкотре довелося переконатися в тому, що олігархи та політики дуже щільно пов'язані один з одним. Вони використовують владу не в інтересах країни, а з метою її розділу між собою: хто буде контролювати газову галузь, хто – експорт урану, а хто – морський порт в Одесі», – йдеться у статті.

Політичні партії, нібито реформовані, виявилися тими ж самими, просто змінили «вивіску». Представники великого бізнесу, як і раніше, контролюють окремі групи депутатів, а їхні голоси є «валютою», якою оплачується політичний бізнес.

Лідери демократичних держав довго терпіли те, що відбувається, адже Україна вела боротьбу проти підтримуваних Росією сепаратистів і за збереження своєї територіальної цілісності. Однак терпець увірвався. Це ми можемо побачити за жорсткою реакцією Вашингтона, Берліна та Парижа в останні кілька тижнів на відставки в українському уряді.

Коаліційна криза: як вирішують політичні проблеми у світі?«Слово і Діло» вирішило показати, як боролися з парламентськими кризами у світі і які методи їх вирішення застосовували влади деяких країн

І хоча західні політики не втомлюються виступати із закликами до «зміцнення українського громадянського суспільства» потрібно розуміти, що цього недостатньо. Добровольча культура являє собою продовження революції – більшість ще пам'ятає те п'янке почуття, яке вони відчували на Майдані. Але так неможливо створити ефективну державу.

«Поки партії, державні інститути й телеканали залишаються інструментами в руках олігархів, ця країна не зміниться. Спогади політичної еліти про Небесну Сотню, а також про те, що попередньому режиму довелося пакувати валізи й бігти з країни, через два роки після кривавого лютого, очевидно, не настільки свіжі», – попереджає Морітц Гатманн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: