Жебрівський або Луценко: порівняння кандидатів на посаду генпрокурора

Читать на русском

Хто зможе ефективніше замінювати Шокіна на посаді генерального прокурора України – Жебрівський чи Луценко?

«Слово і Діло» порівнює політиків, ґрунтуючись на аналізі виконання ними обіцянок за допомогою спеціально створеного інструмента.

Чергове порівняння, представлене увазі читача, зачіпає ймовірних претендентів на посаду генерального прокурора України.

Нагадаємо, 16 лютого Президент України Петро Порошенко попросив генпрокура Віктора Шокіна піти у відставку. Ця подія викликала широкий резонанс у політичних колах країни.

Білий дім схвалив рішення Порошенка про відставку ШокінаВіце-президент США Джозеф Байден схвалив рішення Президента України Петра Порошенка щодо звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна.

Сьогодні глава комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв, який представляє фракцію «Самопомочі» заявив, що в комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності обговорюють дві кандидатури на місце ШокінаЮрія Луценка та глави Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського.

У зв'язку з цим ми вирішили порівняти обох претендентів на посаду генпрокурора з нинішнім главою ГПУ.

Ближчим до Шокіна за рівнем відповідальності є Жебрівський – відсоток виконаних і невиконаних обіцянок у них приблизно однаковий.

А ось Юрій Луценко перебуває в парадоксальній ситуації – він виявився як відповідальнішим так і безвідповідальнішим за Шокіна. Річ у тім, що у Луценка відсоток виконаних обіцянок вищий, ніж у нинішнього генпрокурора - 39% проти 31%. Водночас провалених обіцянок у Луценка 44%, що робить його найбезвідповідальнішим з усієї трійки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: