Президент попросив піти у відставку Шокіна

Читать на русском
Президент України в своєму зверненні повідомив, що попросив генпрокурора Віктора Шокіна піти у відставку.

Президент України Петро Порошенко попросив генерального прокурора Віктора Шокіна піти у відставку.

Про це він повідомив у своєму зверненні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Сьогодні зранку я мав зустріч і ґрунтовну розмову з генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку», – сказав Порошенко.

За його словами, Шокіну вдалося впровадити ті реформи, яких у ГПУ надавали «спротив десятиліттями»: позбавлення прокуратури загального нагляду, а також створення Національного антикорупційного бюро та Державного бюро розслідувань.

«З іншого боку, Генпрокуратура, на жаль, не змогла заручитися довірою суспільства. І саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку генпрокурора», – зазначає Президент.

Також Порошенко провів зустріч із чинним прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Президент зазначив, що довіра народу до Кабінету міністрів впала майже до нуля, а майже 70% українців хочуть відставки всього складу уряду.

«Момент для часткового оновлення Кабінету міністрів упущено. Про нього надто довго говорили. Тепер уже очевидним є запит на повне перезавантаження уряду. Поки що у прем'єр-міністра зберігається можливість обрати, в який спосіб краще дати простір для реалізації цього запиту», – додав він.

«БПП» визнав роботу Кабміну незадовільноюНардеп від «БПП» Володимир Ар'єв заявив, що фракція ухвалила рішення про визнання роботи Кабміну незадовільною.

Водночас Президент зазначив, що переформатування Кабміну має відбуватися на основі чинної коаліції у складі «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту», «Самопомочі» та «Батьківщини».

«Призначення до уряду мають відбуватися за участю та за підтримки всіх фракцій коаліції. На технократичній реформаторській основі. Із фахівців, позбавлених політичних впливів і лобістських інтересів», – заявив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: