Яценюк повідомив, за яких умов відбудуться вибори на окупованому Донбасі

Читать на русском
Прем’єр-міністр України назвав чотири умови для проведення виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав чотири умови для проведення виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це він повідомив під час «10 хвилин», передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.

«Щодо питання виборів на Донбасі, який знаходиться під тимчасовим контролем російських бандитів і терористів, – звичайно, там треба провести вибори. І для цього необхідно ухвалити окремий закон. Але є дуже чіткі умови для проведення виборів на Донбасі», - сказав Яценюк.

За його словами, першою умовою є неприпустимість проведення виборів «під дулами російських автоматів». «Вони (бойовики і армія РФ – Ред.) зобов’язані покинути територію України і виконати Мінські домовленості», – сказав прем’єр.

«Півтора мільйона тимчасово переміщених осіб, які зареєстровані в Україні, повинні отримати право взяти участь в такому виборчому процесі і вибрати тих, хто буде представляти місцеву владу Донецька і Луганська», - назвав другу умову Яценюк.

Третя умова – такі вибори повинні чітко відповідати українському законодавству та найвищим стандартам чесних і прозорих виборів.

«Четверте – ми повинні забезпечити політичну конкуренцію в Донецьку і Луганську, як через доступ засобів масової інформації до цих територій, так і через право всім політичним партіям України взяти участь в цих виборах і направити туди своїх кандидатів»,– зазначив Яценюк, додавши, що «російська ідея легалізувати через вибори цей анклав і надати терористам статус депутатів місцевих рад не пройде».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: