Чернівецький губернатор про лісове браконьєрство в Карпатах знає, але боротися відмовляється

Читать на русском

Губернатор Буковини Олександр Фищук знає про проблему незаконної вирубки лісу в Карпатах, але боротися з проблемою не готовий, оскільки, мовляв, не має доказів.

Губернатор Чернівецької області Олександр Фищук визнав проблему незаконної вирубки лісу в Карпатах та безконтрольного вивезення деревини за кордон.

До такого зізнання голову регіону змусили місцеві громадські активісти, що 25 серпня влаштували пікет під обласною адміністрацією, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Чернівецький промінь».

«Ліс розкрадають, але фактів комісія не знайшла», – таку лаконічну відповідь на претензії громадськості щодо того, що в області відбувається неконтрольована вирубка лісу, дав Фищук.

Як виявляється, група інспекторів, що перевіряла вказані факти, порушень закону не виявила. На вимоги активістів змінити склад комісії, губернатор лиш розвів руками, а коли пролунала пропозиція вчинити за прикладом очільника сусіднього регіону Геннадія Москаля, котрий повністю заборонив вивезення лісу за кордон, Фищук констатував, що зробити цього не може, тому що на це у нього немає юридичних підстав.

Фищук планує продавати ліс на торгах та аукціонахСказано 2 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Наскільки мені відомо, було таке розпорядження, і мені сказали, що воно вже відмінене, тому що воно несе регуляторний характер і, відповідно, має бути підписане й затверджене юстицією», – заявив губернатор.

Пропозиції щодо люстрації керівництва обласних лісгоспів Фищук також коментувати відмовився. «На сьогоднішній день галузь повинна працювати... У нас залишилося питання щодо Вижницького лісового господарства, свою пропозицію я озвучував і ми свої пропозиції туди надіслали», – сказав чиновник.

Додамо, що Фищук працює на посаді голови Чернівецької обласної адміністрації з 5 лютого 2015 року. За цей час він дав лише 9 обіцянок, 3 з яких виконав, ще одну – провалив. Зокрема, зафіксоване як виконане його зобов'язання продавати ліс на торгах та аукціонах. Як виявили активісти «Слова і Діла», зазначені аукціони в області за час роботи Фищука справді відбувалися, однак, як бачимо, проблеми незаконної вирубки та збуту деревини це не розв'язало.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: