Нардепи вимагають від Насірова не розкидатися мільйонами євро допомоги від ЄС

Читать на русском

Міжфракційне об'єднання «Депутатський контроль» вимагає від нового голови ДФС Романа Насірова негайно визначитися, хто будуватиме міжнародний пункт пропуску в Чернівецькій області.

Міжфракційне об'єднання «Депутатський контроль» вимагає від новопризначеного голови Державної фіскальної служби Романа Насірова завершити початий його попередником тендер на будівництво міжнародних пунктів пропуску в Чернівецькій області.

Депутати стверджують, що ще півроку тому Європейський Союз виділив для цього Україні 3,5 млн євро асигнувань, які ДФС досі не спромоглася використати за призначенням, пише «Слово і Діло».

При цьому, якщо до жовтня 2015 року роботи не будуть виконані на 70%, гроші доведеться повернути, наголошують депутати.

«Отримавши кошти, Державна фіскальна служба вже протягом півроку так і не спромоглася розпочати роботи з реконструкції міжнародних пунктів пропуску та будівництва доріг в Чернівецькій області. Тендер на виконання робіт був проведений ще минулого року, але й досі не оголошено переможця. І це при тому, що до жовтня 2015 року Україна має здати виконання щонайменше 70-80% умов договору. Якщо ми не встигнемо, гроші доведеться повернути ЄС», – зазначають у «Депутатському контролі».

«Ситуація, коли в умовах фінансово-економічної кризи влада з трудом домовляється про отримання коштів від інвесторів, а деякі чиновники дозволяють собі ставити свої інтереси вище за державні – неприпустима. Невже нам зайві 3,5 млн євро на побудову європейської держави?» – додає співголова об'єднання Геннадій Кривошея.

У «Депутатському контролі» сподіваються, що із призначенням нового голови Фіскальної служби, справа зрушить із мертвої точки: будуть оголошені результати тендеру та розпочате будівництво.

Нагадаємо, 16 квітня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про відновлення робіт з інженерного облаштування кордону з Російською Федерацією (так званої «Стіни»).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: