Партія Яценюка за будь-яку ціну хоче зберегти контроль над Чернівцями – експерт

Читать на русском
Олексій Каспрук

Партія прем’єр-міністра Яценюка «Народний Фронт» за будь-яку ціну хоче зберегти контроль на столицею Буковини, тому задля досягнення цієї мети не цуратиметься найбрудніших методів ведення виборчої кампанії.

Про це в коментарі в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» журналістам «Слова і Діла» розповів буковинський журналіст, політтехнолог Захар Подкидишев.

«Олексій Каспрук як лідер тодішньої опозиції у міській раді прийшов до влади на хвилі піднесення після подій на Майдані. Представник клану Яценюка-братів Бурбаків і член «Народного фронту» за допомогою багаторічного мера Чернівців Миколи Федорука, який ситуативно примкнув до цього клану, зумів заручитися підтримкою майже 55% чернівчан», – розповідає він.

Однак, за словами Подкидишева, ці ж таки зв'язки зіграли злий жарт з Каспруком. Попри чисельні обіцянки, в реалізації яких міський голова Чернівців покладався на допомогу чинного глави уряду, більшість із декларованого так і залишилось на рівні планів.

«Незважаючи на численні закордонні відрядження мера, місто так і не відчуло притоку іноземних інвестицій. У критичному стані перебуває чернівецький аеропорт. Тарифи на проїзд у громадському транспорті зростають, а якість перевезень не покращується. Так і не відбулася гучно розрекламована реконструкція кінотеатру імені Івана Миколайчука», – наводить аргументи Подкидишев.

Крім того, жодної критики не витримує кадрова політика мера. З гучними скандалами були звільнені зі своїх посад керівники комунальних підприємств «Калинівський ринок» – Володимир Святошнюк та «Чернівціводоканал» – Андрій Штогринець, що, за словами експерта, були прямими креатурами Каспрука.

Саме тому, на думку експерта, з таким багажем Каспруку важко розраховувати на перемогу у жовтні, особливо якщо у виборчі перегони включаться представниця «Блоку Петра Порошенка» Наталя Якимчук та колишній секретар міської ради Віталій Михайлішин.

Тим більше, не факт, що «Народний Фронт» буде робити основну ставку саме на Каспрука.

«Останніми днями у місцевих медіа з’явилася інформація, що за мерську булаву не проти позмагатися однопартійці мера – народні депутати Микола Федорук та Максим Бурбак. А це у свою чергу дає підстави вважати, що партія прем’єр-міністра за будь-яку ціну хоче зберегти контроль на столицею Буковини. І задля досягнення цієї мети не буде цуратися найбрудніших методів ведення виборчої кампанії», – резюмував експерт.

Зазначимо, що системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 33 обіцянки міського голови Чернівців, з яких Каспрук виконав 11, що складає 33% рейтингу його відповідальності. Більшість обіцянок залишається в процесі виконання (21) та лише в одному випадку чиновник не дотримав слова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: