Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр охорони здоров'я України

Ляшко запевнив, що з початку лютого 2022 року всі заклади охорони здоров'я матимуть укладені контракти з НСЗУ за новою програмою медичних гарантій

28 січня 2022 року міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко запевнив, що з початку лютого 2022 року всі заклади охорони здоров'я матимуть укладені контракти з НСЗУ за новою програмою медичних гарантій.
Не виконано
Сказано 28 січня 2022 р.

Джерело

  • https://moz.gov.ua/article/news/u-2022-rik-mi-vvijshli-v-najvischomu-stani-gotovnosti-do-hvili-covid-19-%e2%80%93-viktor-ljashko
  • Лист НСЗУ
  • https://www.kmu.gov.ua/news/viktor-lyashko-u-sichni-medzakladi-za-nadani-poslugi-otrimali-ponad-7-milyardiv-griven

Результат

11 лютого 2022 року міністр охорони здоров'я Ляшко заявив, що на сьогодні вже є 100% сформованих договорів для закладів спеціалізованої медичної допомоги, з них 94% договорів підписано з двох сторін – через складну технічну процедуру підписання контрактів з Національною службою здоров’я. Щоб уникнути цього в майбутньому напрацьовується законопроєкт, який дозволить НСЗУ застосовувати довгострокові контракти і без переконтрактування розпочинати фінансування лікарень у новому бюджетному році.

Таким чином, у січні 2022 року не вдалося завершити переконтрактування між закладами охорони здоров'я та НСЗУ. Обіцянці присвоєно статус «не виконано».