Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Устенко запевнив, що в "Дія Сіті" буде запроваджено податок на виведений капітал

20 липня 2021 року народний депутат України Олексій Устенко запевнив, що в "Дія Сіті" буде запроваджено податок на виведений капітал. "Парламент багато чого зробив – це, наприклад, той самий, один із найкращих, який буде в світі, режимів оподаткування для ІТ-індустрії – "Дія Сіті". І саме там буде запроваджений вперше податок на виведений капітал", – сказав нардеп (відео 39:39 по 39:53).
Виконано
Сказано 20 липня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/kFnNNtHihVU?t=2378
  • https://ua.interfax.com.ua/news/economic/785858.html

Результат

14 грудня 2021 року Верховна Рада у другому читанні та в цілому ухвалила законопроєкт №5376 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", який регулює податкові умови спеціального правового режиму "Дія City".

Документ, зокрема, надає компаніям-резидентам "Дія Сity" можливість обирати між сплатою податку на прибуток (18%) і податком на виведений капітал за ставкою 9%. Олексій Устенко голосував "за".

З 8 лютого в Україні починає працювати спеціальний правовий режим "Дія.City", який розроблено для IT-галузі. Його запуск презентувала керівник проєктного офісу Дія.City Наталя Денікеєва.

Обіцянка отримує статус "виконано".