Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Національного агентства з питань запобігання корупції

Новіков пообіцяв звернутись до цивільного суду з метою оскарження рішення Кабміну щодо призначення Юрія Вітренко головою НАК «Нафтогаз»

В інтерв'ю опублікованому 29 червня 2021 року голова НАЗК Олександр Новіков пообіцяв звернутись до цивільного суду з метою оскарження рішення Кабміну щодо призначення Юрія Вітренко головою НАК «Нафтогаз». Це звернення НАЗК здійснить, якщо Кабмін не розгляне припис НАЗК про усунення порушень статті 26 закону «Про запобігання корупції» щодо скасування призначення Юрія Вітренка на посаду голови правління НАК «Нафтогаз».
Виконано
Сказано 29 червня 2021 р.

Джерело

  • https://glavcom.ua/interviews/golova-nazk-oleksandr-novikov-spodivajemos-shcho-kabmin-ta-naftogaz-pripinyat-kontrakt-z-vitrenkom-765537.html?fbclid=IwAR11_Yl9I1B_CaR4sZWxdOhokwau_qtjmcWQzopF0gO_BSVB9UlQyhRbcVI
  • https://lb.ua/pravo/2021/06/18/487391_oask_zupiniv_diyu_pripisu_nazk_pro.html
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-nazk-sud-prypys-vitrenko/31342421.html
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-nazk-sud-kontrakt-iz-vitrenkom/31360499.html

Результат

Враховуючи те, що станом на середину липня 2021 року НАЗК звернулось до Шевченківського районного суду Києва з метою оскарження рішення Кабміну щодо призначення Юрія Вітренко головою НАК «Нафтогаз», обіцянка отримала статус «виконано».

18 червня 2021 року ОАСК зупинив дію припису НАЗК про розірвання контракту із головою НАК «Нафтогаз» Юрієм Вітренком. Рішення було ухвалено за позовом прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. Припис зупинено до набрання законної сили рішення у справі за позовом Дениса Шмигаля до НАЗК.

5 липня 2021 року ОАСК зупинив дію припису Національного агентства з питань запобігання корупції наглядовій раді «Нафтогазу України» щодо припинення контракту з головою НАК «Нафтогаз» Юрієм Вітренком за позовом самого очільника вищевказаної організації від 2 липня 2021 року.

15 липня 2021 року Національне агентство з питань запобігання корупції подало позов до Шевченківського районного суду Києва з вимогою припинити контракт між компанією «Нафтогаз України» та її головою правління Юрієм Вітренком. Нацагентство наполягає на тому, що контракт із Вітренком підписали з порушенням закону «Про запобігання корупції», адже раніше він працював заступником міністра енергетики. На цій посаді Вітренко міг впливати на роботу «Нафтогазу».