Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики

Соломчук пообіцяв ініціювати законопроєкт щодо покращення умов для фермерів у співпраці з ритейлом

7 липня 2021 року народний депутат України Дмитро Соломчук пообіцяв ініціювати законопроєкт з метою покращення умов для фермерів у співпраці з ритейлом.
Виконано
Сказано 7 липня 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/d.solomchuk/posts/638621970865639
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72784
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=72959

Результат

16 вересня 2021 року Дмитро Соломчук зареєстрував законопроєкт №6068 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення сприятливих умов для товаровиробників при реалізації харчових продуктів».

Автори ініціативи повідомляють, що його метою є зміцнення основ національної продовольчої безпеки і протидія недобросовісній конкуренції між суб'єктами господарювання, у тому числі в процесі реалізації харчових продуктів, підтримка вітчизняних виробників харчової продукції при здійсненні торгівельної діяльності.

Законопроєктом пропонується визначити граничні терміни відстрочки оплати за отримані від постачальника товари. В той же час, щоб уникнути можливих прийомів для затримок виплат за отримані товари законопроектом визначається, що поставлені торговельній мережі товари підлягають оплаті у встановлений термін, який розпочинається з дня їх фактичного отримання», – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

10 жовтня 2021 року Дмитро Соломчук зареєстрував законопроєкт №6155 «Про основні засади торговельної діяльності харчовими продуктами», який має на меті врегулювати відносини між виробниками і постачальниками харчових продуктів та торговими мережами.

Його норми:

– встановлюють граничні терміни оплати постачальнику за поставлену продукцію від 10 до 60 днів в залежності від терміну придатності. А також — відповідальність покупця за їх порушення (за прикладом рулювання країн ЄС);

– обмежують максимальну вартість торгівельних послуг (маркетинг, логістика тощо), які торгівельна мережа надає постачальнику харчових продуктів;

– встановлюють базові вимоги до договорів поставки харчових продуктів.

Обіцянка отримує статус «виконано».