Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Арахамія пообіцяв, що ВРУ житиме тільки по регламенту після ухвалення антиолігархічного законопроєкту

23 вересня 2021 року народний депутат України Давид Арахамія пообіцяв, що ВРУ житиме тільки по регламенту після ухвалення з порушеннями антиолігархічного законопроєкту. "Подвійні стандарти полягають у чому, коли вигідно прикриватись Венеційською комісією, висновком, тоді прикриваються. Коли не вигідно - про це мовчать. Те ж саме зараз по регламенту. Коли в регламенті є норми, які можна використовувати, але вони трошки невигідні опозиції, вони про них мовчать, а коли ми, то вони: ой, давайте жити по регламенту. З вчорашнього дня живемо тільки по регламенту", - заявив він (відео 8:00-8:35).
Не виконано
Сказано 23 вересня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=cikNUlotJc4&t=507s
  • https://t.me/pavlovskynews/11814
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1861-17#Text
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15704
  • https://t.me/yzheleznyak/553

Результат

4 жовтня 2021 року був внесений лист про підтримку 175 депутатами пропозиції про відкликання голови Верховної Ради з посади. 5 жовтня Верховна Рада включила до порядку денного питання про відкликання голови парламенту Дмитра Разумкова із займаної посади. Голосування відбулось 7 жовтня. Відповідно до регламенту глава Верховної Ради повинен підготувати звіт про роботу та виконання кошторису, а Рахункова палата має надати висновок. Ці документи надаються депутатам не пізніше ніж за два дні до розгляду питання відкликання в залі. Дмитра Разумкова та Ярослава Железняка підтверджують грубе порушення процедури, а саме звіт рахункової палати був направлений депутатам 6 жовтня, а звіт спікера 7 жовтня.

Від моменту заяви Арахамії про припинення порушень регламенту минуло два тижні і регламент знову було порушено за ініціативи "Слуг народу". Обіцянка отримує статус "не виконано".