Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр охорони здоров'я України

Ляшко пообіцяв найближчим часом направити до Ради урядовий законопроєкт про кримінальну відповідальність за підроблені довідки про щеплення

22 серпня 2021 року міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко пообіцяв найближчим часом направити до Ради урядовий законопроєкт про кримінальну відповідальність за підроблені довідки про щеплення. «Законопроект про кримінальну відповідальність за підроблені довідки про щеплення проти особливо небезпечних інфекційних хвороб. Найближчим часом ми будемо презентувати його на уряді і передамо до Верховної ради України», – заявив міністр (відео 7:27).
Виконано
Сказано 22 серпня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/3nTC2DEVSl4?t=447
  • https://youtu.be/VcoT_xCe7Ow?t=5452
  • https://www.kmu.gov.ua/news/kriminalna-vidpovidalnist-za-pidrobku-dokumentiv-pro-shcheplennya-uryad-vnis-do-verhovnoyi-radi-zakonoproekt
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72830
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72830

Результат

23 вересня 2021 року в Раді було зареєстровано урядовий законопроєкт «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підробку документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень» (№ 6084).

Пропонується доповнити Кримінальний кодекс України статтею 321-3, яка передбачає:

1. Встановлення відповідальності за використання особою завідомо підроблених документів, які підтверджують проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб у вигляді штрафу від 17 тисяч до 34 тисяч гривень або обмеження волі на строк до двох років.

2. Встановлення відповідальності за внесення медичним працівником завідомо неправдивих відомостей до медичної документації щодо проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб у вигляді штрафу від 34 тисяч до 68 тисяч гривень або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

3. Встановлення відповідальності за виготовлення з метою збуту, збут підроблених документів, які підтверджують проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб у вигляді штрафу від 85 тисяч до 170 тисяч гривень або позбавленням волі на строк до трьох років.

Обіцянці присвоєно статус «виконано».