Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний

Разумков пообіцяв, що буде подавати правки до другого читання до законопроєкту про олігархів (№5599)

2 липня 2021 року Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков пообіцяв, що буде подавати правки до другого читання до законопроєкту про олігархів «Разумков: Обов’язково буду пропонувати. Позиція в мене не міняється. Ви ж мене знаєте. Щодо РНБОУ я дійсно вважаю, що зона відповідальності РНБОУ, ні з точки логіки, ні з точки зору закону, в тому числі і Конституції, тому правки буду подавати. Сподіваюсь вони будуть підтримані. Журналіст: Які саме? Разумков: Щодо зміни органу, який повинен приймати рішення щодо включення, або виключення тих чи інших осіб до реєстру, так званого, реєстру олігархів.» (відео 1:15 – 1:45)
Виконано
Сказано 2 липня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=E1OC0Vriyow&t=77s
  • https://www.liga.net/ua/politics/interview/dmitriy-razumkov-dva-goda-zelenskogo-otsenivayu-normalno-no-kritiku-nado-slyshat?fbclid=IwAR3sSV30K7pxf0ve-LtobBIKx31RvQy_Cp9pGFfArQaBwm-9gxZ34Z07pxk
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72105

Результат

6 вересня народним депутатом Ярославом Железняком було опубліковано таблиця з поправками від народних депутатів до проєкту закону про олігархів (№5599 'Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)').

Дмитро Разумков долучився до зміни законопроєкту та подав 22 поправки. Серед його пропозицій була і обіцяна ініціатива щодо органу, який має відповідати за визначення осіб - олігархів у країни. Зокрема, він пропонує передати цю функцію від РНБОУ до НАЗК.

Обіцянка отримує статус "виконано".