Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр охорони здоров'я України

Ляшко пообіцяв найближчим часом напрацювати ініціативу щодо збільшення заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я

24 травня 2021 року міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко пообіцяв найближчим часом напрацювати ініціативу щодо збільшення заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я. Це має відбутися у межах перших 100 днів каденції, які закінчуються наприкінці серпня.
Не виконано
Сказано 24 травня 2021 р.

Джерело

  • https://lb.ua/society/2021/05/24/485399_viktor_lyashko_nemozhlivo_provesti.html
  • https://www.president.gov.ua/documents/2612021-39229?fbclid=IwAR2J7JjCRaFNBpWdzbS8fA8NXSg1gFkSS5LAB6N1aMRGE9Quv8GeiIx1OpA
  • https://www.facebook.com/viktor.liashko/posts/2360061770792600
  • https://www.slovoidilo.ua/2021/09/15/novyna/polityka/intervyu-hlavy-moz-viktora-lyashka-buty-vakcynovanym-prestyzhno-kruto

Результат

У інтерв'ю редакції «Слово і діло» від вересня 2021 року відповідаючи на запитання про виконання цієї обіцянки міністр охорони здоров'я заявив: «Ми спілкуємося з вами напередодні голосування за проєкт бюджету в Кабінеті міністрів України, бо 15 число – це дедлайн, коли ми маємо його подати (до парламенту – ред.). Ми вже розглядали на урядовому комітеті, я думаю, що голосування в Кабміні пройде без будь-яких ексцесів, і ми направимо у Верховну раду України проєкт бюджету. А вже після того, як я підніму руку на засіданні Кабінету міністрів України, тоді я вже буду говорити про свою участь у цьому».

Підсумовуючи відповідь, участь міністра у збільшенні заробітних плат медиків слід очікувати після направлення проєкту бюджету 2022 року до Ради. Але це мало відбутися у межах перших 100 днів каденції, які закінчилися наприкінці серпня.

Крім того, як свідчить звіт за підсумками засідання оновленого складу Колегії Міністерства охорони здоров'я від червня 2021 року, серед першочергових напрямків діяльності міністерства, визначено «належну оплату праці медпрацівників», але не згадано механізмів її забезпечення.

Обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Нагадаємо, якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.