Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування

Радуцький пообіцяв прив'язати паспорт вакцинації до системи e-health

14 березня 2021 року народний депутат України Михайло Радуцький пообіцяв прив'язати паспорт вакцинації до системи e-health, щоб протидіяти підробкам. "Є міжнародний зразок сертифікату про вакцинацію... Нам не треба їх розробляти, вони в нас існують. Єдине що, ми будемо прив'язувати, щоб не можна було купити десь в інтернеті сертифікат. Ми їх будемо прив'язувати до системи e-health. Туди буде вноситись серійний номер вакцини і сертифікату (відео 1:55-2:50).
Виконано
Сказано 14 березня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=qV9n1eNC4yM&ab_channel=Parlaments%27kyitelekanalRada
  • https://www.unian.ua/health/country/pasport-vakcinaciji-moz-funkcional-ehealth-dozvolyaye-vidavati-dokumenti-pro-vakcinaciyu-vid-covid-19-novini-ukrajini-11369830.html
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3274286-cifrovij-pasport-vakcinacii-ukrainca-ak-otrimati-i-so-dae.html
  • https://ehealth.gov.ua/2021/04/09/pasporty-vaktsynatsiyi-u-svitovomu-ehealth/
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3274286-cifrovij-pasport-vakcinacii-ukrainca-ak-otrimati-i-so-dae.html
  • https://ukrainian.voanews.com/a/Sertyfikaty-vakstynatsiji/6009927.html

Результат

Заступник міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер повідомив, що функціонал української електронної системи охорони здоров’я eHealth потенційно дозволяє видавати документи про вакцинацію від коронавірусу, негативний тест або підтвердження того, що людина перехворіла на COVID-19.

З 1 липня в Україні з'явилися цифрові ковід-сертифікати, що підтверджують статус про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тестів і статус, що людина одужала від COVID-19. Втім, поки що вони працюють у тестовому режимі.

Паспорти вакцинації – це сертифікати, які видаються громадянам після введення вакцини від COVID-19. Зазвичай, у них вказуються особисті дані пацієнта, дата щеплення та назва вакцини. З 1 липня в Україні з'явилися цифрові ковід-сертифікати, що підтверджують статус про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тестів і статус, що людина одужала від COVID-19. Станом на кінець серпня 2021 року сертифікат вакцинації можливо згенерувати у додатку "ДІЯ". Сертифікат з’явиться поруч з іншими цифровими документами у додатку. За потреби його можна роздрукувати. За словами міністра цифрової трансформації Михайло Федорова: "Уряд затвердив постанову щодо впровадження COVID-сертифікатів в Україні. Усі дані для сертифікатів в "Дії" надходитимуть з реєстру eHealth". Враховуючи факт того, що Михайло Радуцький є голово Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації та може напряму взаємодіяти з виконавчим органом, завдяки якому це було реалізовано, обіцянка щодо прив'язки паспорт вакцинації до системи e-health вважається виконаною.